Olen viimeisen kuukauden joutunut pitämään treenaamisesta hieman taukoa tai ainakin tehdä huomattavasti keveämmin, kuin olisin halunnut. Ensin painoi päälle stressi ja kiire ja osittain senkin seurauksena sitten sain parin viikon flunssan päälle. Flunssa oli hyvinkin ärsyttävää mallia, eli sellainen, jossa on pitkään melko kipeä, muttei niin kipeä, että kehtaisi jäädä kotiin sairastamaan. Tästä johtuen tauti varmaan pitkittyikin, mutta oli vaikea perustella itselle miksei menisi töihin hoitamaan kiireellisiä asioita, kun ei ollut kuumetta ja olokin oli välillä ok. Flunssan jälkeennkin vielä viikko tai vähän yli on ollut todella jähmeä olo. Lihakset ovat menneet heti hapoille, kun jotain on tehnyt. Kauheasti en ole uskaltanut hengästyttää itsenäni, koska yskä pitkittyi jo tarpeeksi. Eilen kuitenkin oli ihana treenipäivä. Vihdoin! Aamulla sain tehtyä pääasiassa hermostoa rasittavan tengitreenine (akrobatiaa), eli lyhyitä ja räjähtäviä suorituksia, jotka susjuivat klo 7 aamulla yllättävänkin hyvin! Illalla vedin vielä CrossFitissä kevennetyn voimaosuuden (thrustereita) lisäksi tiukan metconin ilman hyytymistä. Kyseessä oli paritreeni ja oma pari oli niin tikissä, että tuli itsellekin hyvä tsemppi päälle ja puskin menemään.

 

Rakastan kunnon treeniä, jossa hiki virtaa ja lihakset huutaa. Tätä on ollut ikävä. Hyydyin tiistaina joukkuetreenissä totaalisesti ja se saattoi johtua osin huonosta syömisestä. En lounaan jälkeen ehtinyt syömään mitään. Eilen keskiviikkona taas ennen CF-treeniä vedin kananmunaa ja porkkanaraastetta väkisin naamaan ja homma kulki hyvin, eli tankkaksessa pitää olla huolellinen! Tämä ehkä onkin erona tässä paleossa, kun hiilarit menevät helposti alemmalle tasolle, kuin normimätössä. Ehdin tiistaina jo miettiä kauhulla jaksanko viikon päästä sunnuntaina SM-kisoissa kaikkia lajeja, joihin olen ilmoittuatunut, jos hyydyn noin totaalisesti pelkässä hokeissa… No täytyy ottaa megaeväät mukaan ja pakottaa itsensä syömään välillä. Täytynee tehdä ruokailusuunnitelma päiväksi. SM-kisapäivänä tosin lopettelemme myös kevätsiivousta, joten olemme puoliskon kanssa jo sopineet, että silloin kispjen jälkeen viimeistään saa herkutellakin. Ehkä ota skumppalasillisenkin kisakauden päättymiselle ja loman alkamiselle.

 

Odotan jo innolla SM-kisojen jälkeistä elämää, vaikka tällä kaudella ei panokset sinänsä ole kovat, on keskisttyminen nyt kuukauden ollut vain kisoissa. Kisojen jälkeen voi taas treenailla kaikenlaista ja rennommin. Tavoitteena olisi kehittää voimatasoja taas ensin vanhalle tasolle ja sitten paremmaksi, erityisesti tempausta haluan parantaa, kun siinä tekniikka on alkanut kolahtamaan kohdilleen, mutta painot ovat edelleen pieniä. Myös työntö ja leuanveto ovat ehdottomasti kehitettäviä kohtia. Yleisemmin haluan myös keskivaratloon lisää jämäkkyyttä ja voimaa (erit. kestovoimaa). Taidossa ajattelin treenailla perusasioita kuntoon ja aloittaa nyt kunnolla kokovoltin treenaamisen. Jospa siitä joskus tulis jotain. Myös juoksussa haluan kehittyä, kesä onkin parasta aikaa tähän. Luvassa siis lisää ihanaa hapotusta ja toivottavasti paljon hyviä treenejä. Tänään kuitenkin lepuutan eilisten treenien jäljiltä rasittunuttta kroppaani. Huomenna taas tatamille, mutta tällä kertaa junnujen kanssa riehumaan.