Työviikko ohi HUH! TGIF! Tänään kauniissa kevätsäässä kävellessäni töiden jälkeen kohti treenisalia haaveilin cappuccinosta. Ihanasta espressokahvista taivaallisella rasvaisella maidolla. Tämä onkin suurin suruni kevätsiivouksessa, luopuminen ihanasta arjen pelastajasta cappucinosta ja lattesta. Luin tällä viikolla kirjoituksen "liian hyvästä syömisestä". Sen jälkeen mietinkin sitä, mitä yleensäkin ehdottomukksien kohdalla, että tasapaino ja maltillisuus olisivat itselleni ihanteena ruokailussa. Haluan nauttia ihanista herkuista sekä pitää huolta terveudestäni ja hyvinvoinnistani. Herkuille on aikansa ja paikkansa, mutta ne helposti alkavat vallata liikaa tilaa ruokavaliossa (ainakin minulla, kun olen aikamoinen herkkusuu). Ainakin itselläni tuntuu välillä olevan helpompaa kieltäytyä kokonaan kuin sallia vähän. Tästä syystä capu jäi osatamatta ja päätin pitää kiinni sopimuksesta, jonka itseni kanssa tein eli pysyn 4 viikkoa ilman maitoa. Mietin myös, että jos sallin tämän, saattaa porttiteoria syöksyä käytäntöön ja tapahtua totaalinen repsahdus....

Välihuomautus: Mielitekoja ruokkiakseni olen itsetuhoisesti alkanut katsomaan ruudusta leipomokilpailua, mikä ei auta makeanhimon hallintaan kauheasti. ;)

Työviikon jälkeen huomaan mieleni ja kroppani kaipaavan lepoa. Unta ja rentoa olemista. Todella harvoin tuntuu saavan loman lisäksi aitoja rauhallisia hetkiä, toivottavasti tänä viikonloppuna se onnistuu, vaikka koiranpennun kanssa olenkin kaksin. Pyrin nukkumaan ilman vaatimuksia siitä, että pitäisi ehtiä johonkin tiettyyn aikaan ja nauttia vapaista hetkistä olla tekemättä mitään arjen vastapainoksi. Ja nautin myös siitä, että saa tehdä asioita, joille ei arkena ole ollut aikaa, treenailla, ulkoilla ja viettää aikaa koiruuden kanssa. 

Nautinnollista viikonloppua!

IMG_0141-normal.jpg