Lähdin mukaan Kukka Laakson kevätsiivoukseen, jossa neljän viikon ajan puhdistetaan omaa kehoa ja ruokatottumuksia paleoruokavalion. Ruokavalaiosta on karsittu alkoholi, viljatuotteet, palkokasvit, maitotuotteet, sokeri ja tärkkelyksistä peruna. Olen aiemminkin ollut mm. sokerittomalla tai viljattomalla kaudella, mutta maidosta luopuminen oli uutta, ja rankkaa. Tein ennen siivouksen alkua yhden testipäivän, että tiesin mihin varautua. Suurin rakkauteni, eli maitokahvi (ja suklaa) ovat nyt siis pois pelistä 4 viikkoa. 

Mustaa kahvia... Ja yksinkertaista ruokaa

Nyt on opeteltu juomaan kahvia sitten mustana. Olen testaillut kookosmaidolla, mantelimaidolla ja kookosrasvalla maustettuna, mutta ei se siitä parane, eli mustana lienee paras. Tämä musta kahvi kuvaa ehkä parhaiten yleisestikin ruokavaliota, eli syödään raaka.aineita, eikä totteita. Ruoka on pelistettyä, mutta maistuvaa. Tavallaan jopa hieman tylsää, vaikka varmasti monipuolisempaa, kuin normaalisti!

Miksi kiusaan itseäni?

Omat tavoitteeni ovat olleet hyvinvoinnin lisääminen, uuden kokeileminen sekä ylimääräisen talviturkin (eli kilojen) poistaminen. Tavoitteena on selvitä koko 4 viikkoa lipsumatta mihinkään ja juhlistaa sitten lopussa oman lajini taidon SM-kisojen päätteeksi saavutusta. Katsotaan miten käy.... :) Suuri onni on, että ihana avopuolisoni lähti hommaan mukaan, eli kotona ei ole kiusauksia ja yhdessä tehdään ruuat, koska ruuanlaittamista tämä kyllä lisää merkittävästi!